Fit en slim met LeerGym: de oplossing bij achterstanden in het onderwijs

spelende kinderen in brons
Beeldige kinderen

Nu de basisscholen nog langer dicht blijven klinken noodkreten vanuit onderwijs en thuissituatie. Kinderen die toch al op hun tenen lopen hikken tegen een behoorlijke achterstand. Is die nog in te halen? De tijd begint te dringen.
Veel ouders worden wanhopig dat zelfs na urenlang achter de tablet zitten en stampen maar bedroevend weinig resultaten te zien zijn. De enige oplossing die snel resultaat kan geven is werken met Brain Gym. Maak kennis met de 26 speciale bewegingsoefeningen die ervoor zorgen dat je brein optimaal kan functioneren.


Fit en Slim met LeerGym, de boeken
Auteur Elly Dienske merkte dat lezen en schrijven niet vanzelf ging toen ze eenmaal voor de klas stond. Op zoek naar een oplossing maakte ze kennis met Brain Gym en ze heeft sindsdien heel wat mooie ervaringen met deze methode. Zij schreef twee boeken met de titel Fit en Slim met LeerGym. Een theorieboek waardoor je begrijpt waarom je die oefeningen zou moeten doen en een oefenboek met alle bewegingen duidelijk uitgelegd.

Leren wordt een stuk makkelijker

Door deze bewegingen krijg je meer energie, je ademhaling wordt beter, de hersenen leren beter met elkaar samen te werken, zodat het leren een stuk makkelijker wordt. Leerlingen komen beter in balans en zijn ook beter bestand tegen bijvoorbeeld pesten. Fit en Slim met LeerGym is bedoeld voor leerkrachten die merken dat leerlingen steeds drukker worden en zich moeilijk kunnen concentreren. Of voor leerlingbegeleiders die ontdekt hebben dat problemen vaak niet opgelost worden door steeds maar weer hetzelfde te oefenen. Of voor leerlingen die gefrustreerd zijn en daardoor dreigen af te halen. Kent u die talentvolle leerling die toch niet voldoet aan de verwachtingen? Of bent u die ouder die hoort dat uw kind niet mee kan komen op school? Heeft u een kind wat niet voor de volle 100% uit de verf komt? Dan is Fit en Slim met LeerGym echt dé oplossing.