Welkom in onze webshop

Stimuleer de hersenen met behulp van de 26 BrainGym® oefeningen. Voor Long COVID, jong-alheimerpatienten, mensen met concentratie en leerproblemen, beleef de wonderlijke werking van deze methode.

In deze winkel presenteren wij de verschillende mogelijkheden om kennis te maken met de boeken Fit en Slim met Leer Gym geschreven door Elly Dienske, die meer dan dertig jaar aan de basis stond van Brain Gym in Nederland. Haar ideaal is om alle ouders en leerkrachten bewust te maken van de kracht van Brain Gym. Zeker in deze tijd waarin kinderen voor heel veel uitdagingen staan, zoals al vanaf de kleuterleeftijd Citotesten om deze kinderen te labelen. Er kan zoveel meer met kinderen en leren.

De Boeken en bijbehorende DVD’s

Niet alleen voor kinderen is boekenreeks een uitweg. Zo hebben wij vele mensen geholpen met hun Dyslexie beperkingen en met LONG COVID. Je kunt je hersenen stimuleren met de 26 oefeningen van BrainGym®

Beter leren door bewegen met BrainGym®. BrainGym® biedt hiervoor verschillende oplossingen. Door klassikaal of in één-op-één situaties specifieke bewegingen te doen geeft dit je gelegenheid positief te ontwikkelen, beter te concentreren of om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Meer beweging in de lesvormen en BrainGym-oefeningen tussen de lessen of werk door, helpen leerproblemen te voorkomen en op te lossen. Individueel uitgevoerde spiertesten kunnen blokkades opsporen en corrigerende oefeningen aangeven.

Theorieboek LeerGym

Het blauwe theorieboek

Het blauwe theorieboek bevat een uitgebreide onderbouwing van de methode Edukinesiologie met BrainGym-oefeningen. Al decennia lang hebben deze oefeningen hun waarde bewezen bij het werken aan leerproblemen. Aan bod komen de ontstaansgeschiedenis, geïntegreerd leren, belemmeringen voor optimale leerprestaties, het brein en het lichaam als een geheel, BrainGym in de praktijk en wetenschappelijk onderzoek. De bijbehorende dvd BrainGym op school toont de toepassing van BrainGym-oefeningen in het basis- en voortgezet onderwijs. Ook de cursus en reacties van cursisten komen in beeld.

Voor elk boek ‘Fit en slim met LeerGym’ apart rekent u € 25 af excl. € 5 euro verzendkosten. Bestelt u beide boeken tegelijkertijd dan betaalt u € 40 excl. € 5 verzendkosten. U kunt de boeken bestellen via fitenslim@gmail.com of via
+31 6 51462953. Vervolgens ontvangt u een tikkie.

Bestel via WhatsApp

Het gele oefenboek

Het gele oefenboek bevat een duidelijke beschrijving en afbeelding van alle 26 BrainGym-oefeningen uit de Edukinesiologie, waarmee men direct in de praktijk aan de slag kan. Er worden ook tips gegeven om de oefeningen op een leuke en doeltreffende manier uit in de praktijk uit te voeren. Op de bijgevoegde dvd BrainGym in beeld wordt de uitvoering van alle oefeningen één voor één getoond en toegelicht. De bijgevoegde DVD BrainGym® in beeld toont één voor één de uitvoering van alle oefeningen. Ook zijn er speciale selecties gemaakt van oefeningen voor specifieke leeractiviteiten.

Voor elk boek ‘Fit en slim met LeerGym’ apart rekent u € 25 af excl. € 5 euro verzendkosten. Bestelt u beide boeken tegelijkertijd dan betaalt u € 40 excl. € 5 verzendkosten. U kunt de boeken bestellen via fitenslim@gmail.com of via
+31 6 51462953. Vervolgens ontvangt u een tikkie.

Bestel via WhatsApp

Boek Alzheimer in Beweging

BONUS: Alzheimer in Beweging ‘de poort tot leren voor Alzheimerpatiënten’

Gera de Leeuw, directeur van Stichting Alzheimer in Beweging begon in 2009 met het werken met Alzheimer patienten, om via beweging de hersenen te stimuleren. Dit met het doel om de ziekte Alzheimer en dementie te vertragen. Er begon een 10 jaar lange zoektocht naar de juiste methode, waarbij het vooral gaat om plezier en succesmomenten. Vooral dankzijj kennismaking met de methode Fit en Slim van Elly Dienske en het toepassen van deze bewegingen bij alzheimerpatiënten waren de resultaten zienderogen beter. Opeens lukten moeilijke oefeningen, zoals het leren jongleren. Bij Alzheimer is het enorm belangrijk om je te focussen op oogbewegingen, waarvoor allerlei hulpmiddelen voorhanden zijn. Na 10 jaar gewerkt te hebben met balletjes, infinitytrainers, liggende 8en, muziek en ritme (bongo’s) besloot zij haar methode te delen door hierover een boek te schrijven. Interessant voor activiteitenbegeleiders, bewegingsagogen, mantelzorgers, familieleden van mensen met dementie om hiermee aan de slag te gaan. Met Alzheimerinbeweging en beweegjebrein.nl breng je de broodnodige beweging in de hersenen. Gewaardeerd door zowel de begeleiders als de patiënten, vanwege de leuke en speelse aanpak! 

Bestel dit boek voor € 19,95 excl. € 5 verzendkosten via alzheimerinbeweging@gmail.com of via
+31 6 51462953. Vervolgens ontvangt u een tikkie.

Bestel via WhatsApp