Gender neutraal onderwijs? Liever aandacht voor verschillen

Jongens leren anders dan meisjes. Veel jongens hebben moeite met het leren en stilzitten. In Amsterdam richten bepaalde scholen zich op jongens en hun behoefte. Meer bewegen, minder huiswerk en een andere aanpak. Heel apart in deze wereld waarin steeds meer de roep klinkt voor gender neutrale zaken.
Ze zitten op skippyballen of wiebelkrukken, ze krijgen veel meer gym dan op andere scholen. De focus ligt helemaal op onderwijs voor jongens en dat is ook hard nodig. Meisjes hebben namelijk minder moeite met stilzitten of opdrachten uitvoeren.

Kimo Steenaart, onderwijsexpert, is bezig met een ‘jongens-vmbo’. Ze won met haar plan de gemeentelijke nieuwescholenwedstrijd. En dat is hard nodig, want jongens blijven standaard achter op meisjes voor wat betreft de resultaten. Ruim 65 procent van de meisjes behaalt een mavo niveau tegenover 54 procent van de jongens. Brain Gym Nederland vertelt al meer dan dertig jaar dat je dankzij slim bewegen meer resultaten krijgt op het gebied van leren. Heeft u nog niet zo’n school in de buurt, dan is het wellicht een aanrader om de laagdrempelige boeken over BrainGym aan te schaffen. Kijk ook eens in onze winkel.