Blije kinderen

Blije kinderen zijn kinderen die bewegen. Vraag jezelf maar eens af, wanneer komt een kind vrolijker over? Is dat tijdens het stoeien, klimmen, buiten rennen en bewegen? Of is dat terwijl zo’n kind stil achter een tablet zit?Inderdaad, dat laatste is lekker rustig voor de ouders. Zeker als vader of moeder ook nog eens wat anders wil doen dan constant aandacht geven aan een kind.
Waarom is dat bewegen nu zo belangrijk? Weet u dat iets minder dan de helft van de kinderen niet voldoende beweegt? Ja, daar kun je van schrikken. In deze wereld waar een groot gedeelte van de kinderen kampt met overgewicht, niet alleen door het makkelijke eten dat die kinderen dagelijks voorgeschoteld krijgen, voornamelijk door te weinig te bewegen.

Waarom is bewegen zo gezond?
Van bewegen krijg je een hogere hartslag. Je botten en spieren worden steviger en je hersenen worden beter geactiveerd, waardoor het leren makkelijker wordt. Belast het lichaam met het eigen gewicht, door te springen, traplopen of te dansen. Zorg dat het uithoudingsvermogen groter wordt. Vooral bewegingen die je spieren versterken zijn prima.
Naast dat bewegen botten en spierenversterkt werkt het verlagend bij depressies. De motoriek verbetert. Bewegen heeft ook een hele positieve invloed op het beleven van de emoties. Denk eens aan zelfvertrouwen of het gevoel van eigenwaarde.
Maar vooral, van bewegen krijg je blije kinderen. Wie wil dat nu niet?
Wil je precies weten wat bewegen doet met het brein van het kind? Kijk dan eens in onze winkel.