“Bewegen is landsbelang”

Ook al is het een nieuwtje uit 2018, het is wel een noodoproep. Kinderen moeten echt meer bewegen, zeker tijdens schooltijden. Nu de zwemlessen zijn afgeschaft en er nog maar weinig goed opgeleide gymleerkrachten zijn is deze oproep echt indringend. Kinderen moeten echt bewegen uit landsbelang.
“Het is een dwingend advies aan de verantwoordelijke ministers. We zien meer bewegen namelijk als landsbelang”, zegt Michael van Praag, voorzitter van de Nederlandse Sportraad. “Het is niet alleen gezond, kinderen gaan ook beter leren en de cognitieve vaardigheden nemen toe als je af en toe beweegt.”
Bekijk hier het hele verhaal.

Het is een oproep om wettelijk vast te stellen dat kinderen meer moeten bewegen. Leerkrachten hebben allang begrepen dat als kinderen moeite hebben met de leerstof, dat instampen en constant herhalen totaal geen zin heeft, het werkt alleen frustrerend voor alle betrokkenen. En dit is al meer dan dertig jaar het verhaal waar Brain Gym zich hard voor maakt. Het stimuleert de cognitieve vaardigheden. Wil je echt aan de slag met een effectieve manier van leren en bewegen? Maak dan kennis met de boeken van Fit en Slim met LeerGym van Elly Dienske.

https://fitenslim.nl/winkel/