De Methode Brain Gym®

Brain Gym oefeningen kunnen worden uitgevoerd met de het oefenboek en theorieboek van Elly Dienske, Fit en Slim met Leergym. Voor wie dit toch over wil laten aan een ervaren iemand zijn er genoeg Brain Gym instructeurs te vinden in het hele land.
Ze kunnen individueel begeleiden met behulp van Brain Gym. Daarbij volgen ze een vast stappenplan. Dit heet een balans. Een Brain Gymbalans heeft een educatief karakter. Er wordt altijd gewerkt aan een persoonlijk doel.

  • Als voorbereiding wordt gezorgd dat de voorwaarden aanwezig zijn om aan het werk te gaan. Dat zijn vier specifieke oefeningen. Je kunt dit zien als warming-up.
  • Dan wordt het doel geformuleerd. Dat is als het ware een kader om datgene wat belangrijk voor je is af te bakenen; het geeft je een focus. Elk doel is dus geheel persoonlijk.
  • Hierna testen we uit wat je weerhoudt of parten speelt in het bereiken van je doel. Het kan bijvoorbeeld blijken dat je ogen niet goed samenwerken, dat het organiseren moeizaam gaat, dat je in de stress schiet, dat je spieren op slot gaan zitten. Dit zijn dan blokkades.
  • Natuurlijk doen we direct de oefeningen die nodig zijn om deze blokkades te helpen verminderen.
  • Daarna gaan we terug naar de gevonden blokkades: wat is er veranderd en is de spanning nu weg?

We staan bewust stil bij alle gewaarwordingen of gevoelens die opkomen. Dit is een van de educatieve aspecten van Brain Gym.
Het is nuttig om thuis nog een periode enkele oefeningen te blijven doen. Dit helpt om het geleerde te integreren.
 

Na een balans met Brain Gym kun je je moe voelen; er is ook hard gewerkt. Maar iedereen voelt zich na afloop prettiger. Of zoals we ook wel horen: helder, lichter, vol goede moed, met nieuw perspectief.