Fitter en slimmer met Brain Gym

Wat is Brain Gym?

Brain Gym® is een educatief programma met sensomotorische en ontspannende oefeningen.
Brain Gym biedt bewegingsoefeningen, die gemakkelijk zijn aan te leren en toe te passen, weinig tijd in beslag nemen en geen energie kosten maar juist opleveren.
Brain Gym is ideaal voor ieder die te maken heeft met moeilijkheden als concentratie, lezen, schrijven, rekenen, spelling, onthouden, coördinatie, organiseren, zich aanpassen aan veranderde situaties, examen doen, enzovoort. Voor ieder die ervaart: “Ik doe zo hard mijn best en toch lukt het niet.”

Brain Gym opent perspectieven: met oefeningen en als methode. 
Oefeningen


Door het uitvoeren van Brain Gym oefeningen wordt de prikkeloverdracht tussen de zintuigen en het brein bevorderd. Ook verbetert de samenwerking tussen de linker- en de rechterhersenhelft.Hierdoor verbeteren de leervaardigheden zoals aandacht, concentratie, oog-handcoördinatie, motivatie. De oefeningen helpen de voorwaarden te scheppen om gemakkelijk te leren. Meer lezen: Brain Gym oefeningen  De methodeBrain Gym® als methode is inzetbaar om kinderen of volwassenen individueel te begeleiden in het aanpakken van (leer-)problemen.Bijvoorbeeld in het onderwijs, bij remedial teaching, logopedie.
 
Kruisloop

Hierbij wordt aan de hand van een stappenplan gewerkt aan een individueel en specifiek doel.Meer lezen: Brain Gym als methode

De kern van Brain Gym is: bewegen! Bewegen om beter te functioneren en beter te leren. Of zoals Paul Dennison, de ontwikkelaar van Brain Gym®, zegt: ‘Beweging is de sleutel tot elk leerproces.”
Invloed van bewegen op leren

Brain Gym® is in de Verenigde Staten door de National Learning Foundation erkend als een van de twaalf meest efficiënte en vernieuwende programma’s ter verbetering van het leren.

Meer weten, dankzij deze gratis download weet je meer: