Over de auteur

Elly Dienske

Elly de Wildt-Dienske: ‘Toe ik 45 jaar geleden van de kweekschool afkwam, wist ik niet beter dan dat leren lezen en schrijven altijd vanzelf ging. Toen ik eenmaal voor de klas stond, raakte ik steeds meer geintegreerd door kinderen bij wie die ontwikkeling niet soepel verliep. Ik gaf ruim 30 jaar ®BrainGym cursussen en ontwikkelde materialen om het werken met deze methode te ondersteunen. Dit is een voortdurende bron van inspiratie.’ Inmiddels zijn al veel Braingym docenten actief met een eigen praktijk of als remedial teacher op scholen, met prachtige resultaten.


Waarom ®BrainGym?

Ben jij een ouder van een kind dat niet goed kan meekomen op school? Waarschijnlijk maak jij je daar veel zorgen over. Vooral omdat je ziet dat jouw kind er zelf last van heeft. Thuis is het kind stil en teruggetrokken, of juist druk en onhandelbaar. Het kind is duidelijk niet erg gelukkig. Soms komt het zover dat je kind eigenlijk niet eens meer naar school wil. Jongens hebben hier vaker last van dan meisjes, zeker omdat het voor jongens moeilijker is om te wennen aan allerlei schoolse activiteiten. Het heeft alles te maken met de fase van ontwikkeling waar kinderen in zitten, de neurologische ontwikkeling van het zenuwstelsel. Samenwerking van het lichaam en het brein verloopt voor jongens niet zo snel als bij meisjes.

Schoolrijp?

Zodra het kind in groep drie op het platte vlak moet presteren gaat het mis. Het kan zijn dat deze jongens nog niet echt schoolrijp zijn. En als dit het geval is volgt een lange weg van op je tenen blijven lopen, dat kan zelfs de hele schoolperiode duren. Dat brengt vooral frustratie en faalangst met zich mee.
Zie je dat je kind niet geinteresseerd is in schoolwerk, een kind dat meer plezier heeft in spelen en bewegen? Dan kan dat je te denken geven.
Je kunt dan beginnen met extra begeleiding op school, maar wat als het leren en leren en herhalen eigenlijk niet aanslaat. Kortom, soms gaat het van kwaad tot erger. Jij wilt graag dat de juiste hulpmiddelen worden gebruikt. En dan kom je vaak uit op BrainGym.

Wat is BrainGym?
BrainGym biedt een serie van 26 verschillende beweegoefeningen aan die kunnen helpen. Op die manier worden vermogens geactiveerd die nodig zijn om zichzelf beter te kunnen concentreren. Heel goed voor het zelfvertrouwen en fantastisch om in vol vertrouwen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

In de Boeken Fit en Slim met Leergym zie je alles wat je wilt weten over Brain Gym. Gebruik het voor je kind en je zult zien dat het voor jezelf ook fantastisch helpt. Nu met gratis DVD’s
Naar de winkel