BrainGym, de meest ideale vorm van bijles

Zo’n zestig jaar geleden zaten kinderen met 40 tegelijk in een klas. Aan het begin van de schooltijd was het even wennen, want het leven daarvoor bestond uit klimmen, klauteren, bewegen, spelen en vooral buiten bezig zijn. Het gebeurde dan ook maar zelden dat er een kind niet mee kon komen in de klas. Ernstige moeite met rekenen of lezen? Dan ging je al snel naar de BLO, of je was je hele basisschoolleeftijd verbonden aan iemand met bijlessen om alles bij te houden. Geen pretje, maar je kwam er uiteindelijk wel.

Kom daar tegenwoordig maar eens om. Niemand staat er van op te kijken als een derde van de leerlingen een vorm van dyslexie heeft. Heb je je wel eens afgevraagd hoe dat eigenlijk komt?
Het gaat al fout op hele jonge leeftijd De hele familie is in extase als het kind van 1,5 al feilloos de knopjes van een tablet weet te bedienen of als die de televisie zelfstandig kan aanzetten op drie jarige leeftijd en dan ook nog kan overschakelen op Netflix. Een leven vol beeldschermen lijkt zoveel meer aantrekkelijk als dat suffe buitenspelen. Liefst met iets te knabbelen in de nabijheid. Het levert teveel kinderen op met obesitas en met leerachterstanden. Een leven vol bijlessen dreigt.


De meest ideale vorm van bijles
Toevallig is het wel zo dat kinderen alleen echt kunnen leren als ze veel bewegen. Dan wordt het brein klaargemaakt voor het leerproces. Willen we weer terug naar die ene leerling in de klas op de 40 leerlingen die echt aan bijles moet, denk dan eens aan BrainGym, eigenlijk de goedkoopste en snelste vorm van bijles. Bewegen op een slimme manier, lekker fit worden en ook nog eens iemand die heel makkelijk kan leren. Wie wil dat nu niet?

Spreekt u dit aan, kijk dan eens op de pagina over de boeken Fit en Slim met Leergym