Studiedag workshops

Er komt steeds meer vraag naar het hoe en waarom van bewegen op school en in de klas. Wie beweegt staat beter open voor de lesstof. Ideaal voor leerlingen die moeite hebben met bepaalde vakken, maar ook fantastisch om je hele klas of school naar een hoger niveau te tillen.

Onderzoeken naar effecten van bewegen

Er zijn genoeg onderzoeken gedaan naar de effecten van bewegen op school. Ja ook in Nederland, want in Amerika wordt al jaren gesproken over verbluffende resultaten. Zie bijvoorbeeld het boek Fit! van John Ratey Bewegen is dus niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor het brein.

Wie beweegt krijgt een snellere bloedsomloop. Dat betekent ook dat er meer zuurstof en voeding naar je hersenen gaat. Je hersenen gebruiken 20 procent van alle beschikbare zuurstof en voeding die je te bieden hebt. En dat terwijl je hersenen maar 1,5 kg wegen, dus ongeveer 2% van je hele lijf.

Ervaren Braingym docenten
Braingym® is een uitgekiend bewegingsprogramma dat hier in Nederland al 30 jaar wordt beoefend. U krijgt les van twee ervaren Braingym® docenten, Elles Steenvoort-Huijsmans en Gera de Leeuw die samen een boeiend programma bieden.

Het programma kan op 2 manieren aangeboden worden:
Via een hele korte introductieles van 1 of 2 uur, waarin we vertellen over de methode en de effecten
Via een complete studiedag met het doen van alle 26 oefeningen en de uitleg op welke hersendelen dit effect heeft.

Wij maken uw studiedag activiteiten op maat!
Elles heeft al jaren een praktijk in Zoetermeer, zie Delphus.nl
Zij werkte sinds 1977 in het basisonderwijs.
Gera specialiseerde zich na dankzij Braingym opleiding in maken van een beweegtraining voor mensen met alzheimer en dementie. Zij volgde diverse opleidingen zoals HBO Neuropsychologie en Cognitieve Fitness.

Bij beide trainingen gebruiken we de boeken Fit en Slim met Leergym.

Nieuwsgierig? Bel ons, tel. 0651462953