Voor een betere ontwikkeling van je kind

Door lekker veel te spelen en bewegen ontwikkelt een kind op een natuurlijke manier. Kruipen, lopen, klimmen, klauteren, rennen, springen, stoeien, alles wat een kind van nature graag doet. Zo bereid je je voor op je schoolperiode. Heeft een kind leerproblemen dan helpt het alsnog om hiervoor allerlei beweegoefeningen te doen.
Paul Denisson, degene die Brain Gym heeft bedacht werkt al meer dan veertig jaar met succes met deze methode. Het waaide over naar Nederland, zo’n dertig jaar geleden. Pas in deze tijd komt er meer aandacht voor bewegen en leren in het onderwijs. Leerlingen presteren beter als ze bewegen en allerlei organisaties houden zich hier tegenwoordig mee bezig.

Leerproblemen

Onderwijzeres Elly Dienske ontdekte toen ze voor de klas stond dat lezen en schrijven niet altijd vanzelf ging. Al bijna 30 jaar lang geeft ze Brain Gym cursussen en ze schreef hierover met eenvoudige uitleg twee boeken, een theorie en een oefenboek met de titel Fit en Slim met LeerGym. De oefeningen hebben inmiddels hun waarde bewezen. Zeker omdat er de laatste jaren een vrij ongunstig klimaat wordt geschept voor kinderen, noem maar het urenlang stilzitten met tablet en televisieprogramma’s.